divendres, 15 de maig del 2009

De Sardà i Salvany a Ceip Tresfonts (breu història)

La nostra escola, CEIP TRESFONTS, està ubicada a la Rambla Volart, nº 88, al barri del Guinardó. És la més antiga del barri. Actualment, pertany a la xarxa d’escoles de la Generalitat de Catalunya, encara que els seus orígens van estar vinculats a la xarxa municipal.
Gràcies a les aportacions documentals del propietari de l’edifici, sabem que l’escola va començar a funcionar l’any 1908.

L’ edifici de l’escola és una torreta molt acollidora que va fer construir la Sra. Francisca Tubau Massanell, mestra, l’any 1907. Les obres es van acabar el 1908 i va començar a funcionar, llogat a l’Ajuntament, com a “escuelas municipales del Guinardó”. L’actual propietari, el Sr. Parramón Lloveras, manté encara vigent el contracte d’arrendament amb l’Ajuntament.
Des del seu començament, l’escola va ser únicament de nenes, fins el curs 83/84 que va passar a ser mixta. Durant el curs 84/85 es demana un aula per parvulari i aquesta s’ubica en uns barracons que pertanyien a l’escola pública Torrent d’en Melis. Al 1988 es realitzen obres d’adequació a l’escola per tal de què els alumnes de Pre-escolar estiguin al mateix edifici que els alumnes d’E.G.B.
Al 1992 iniciem l’aplicació de la reforma educativa i l’escola se’ns va quedant petita per la demanda de matrícules d’alumnes que demanen servei de menjador, activitats extraescolars i de guarderia. Al 1994 es fa una ampliació de l’escola amb un local annex al c/Feliu, a càrrec de l’ajuntament i el que va ser un taller aliè al centre, s'incorpora a l'escola i es converteix en un annex valiossíssim: la planta baixa esdevé menjador i aula polivalent i la part de baix, sala d’ordinadors.
L'any 1998 la nostra escola canvia de nom, deixa d’anomenar-se “Sardà i Salvany”. El Consell Escolar aprova per unanimitat la proposta de canvi de nom d’escola per “C.E.I.P TRESFONTS”.